Cinderella Servranckx genomineerd voor de Bredase Vredesprijs 2013

Rondom De Toren 23 oktober 2013

Cinderella Servranckx, projectmedewerkster van Stichting Focus on Education, was 1 van de 3 kandidaten die onlangs werden genomineerd voor de Bredase Vredesprijs 2013. Dit vanwege haar inspanningen om onderwijsprojecten te promoten in ontwikkelingslanden en hierdoor een bijdrage te leveren aan een vreedzame samenleving in landen met conflictgebieden, zoals bijv. Congo.

Bredase Vredesprijs 2013

In eerdere publicaties in weekblad ’t Carillon werd al verslag gedaan van haar bijzondere fietstocht door een groot aantal Afrikaanse landen waarmee zij geld inzamelde voor de onderwijsprojecten van Focus on Education.

Deze prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven en hebben ertoe geleid dat zij op 25 september jl. door wethouder Bergkamp van de gemeente Breda in de Nassauzaal van de KMA te Breda een certificaat kreeg uitgereikt. Dit als blijk van waardering voor haar bijdrage aan een vreedzame samenleving, vooral ook in conflictgebieden die zij bezocht heeft.

Momenteel fietst zij in Irak en is op weg naar India om ook daar een aantal onderwijsprojecten te bezoeken en vrijwilligerswerk te verrichten. U kunt haar blijven volgen via haar weblog http://cyclingcindy.wordpress.

Jacques en Marijke den Ridder

Stichting Focus on Education
www.focusoneducation.nl