Stichting Focus On Education is per 1 januari 2024 gestopt.

20110204 - Dongemond College Made zamelt mooi bedrag in voor straat- en werkende kinderen in India

Dongemond College Made zamelt mooi bedrag in voor straat- en werkende kinderen in India.

‘t Carillion, 04-02-2011

Als echte wereldburgers hebben de leerlingen van het Dongemond College in Made zich ingezet voor de straat- en werkende kinderen in de stad Madurai in India.Voor dit doel werd in de kerstperiode in de aula van de school een dansmarathon georganiseerd voor de brugklassen. De leerlingen die hieraan deelnamen konden zich laten sponsoren door familie en vrienden. Hoe langer op de dansvloer, hoe meer geld dat opleverde.

Het uiteindelijk resultaat van deze actie was een opbrengst van € 1.550. Dit bedrag werd in de vorm van een cheque overhandigd aan vertegenwoordigers van de Stichting Focus on Education uit Terheijden. Deze stichting  ondersteunt  al jarenlang dit project voor straatkinderen, die hierdoor de kans krijgen om alsnog een schoolopleiding te volgen. Omdat Wilde Ganzen deze schoolactie ondersteunt met een premie komt de totale opbrengst uit op maar liefst € 2.400.


Dankzij de leerlingen van het Dongemond College krijgen deze kansloze jongeren weer een nieuwe toekomst.  Een mooi initiatief van jongeren voor jongeren met een prachtig resultaat.

Onze hartelijke dank hiervoor.
Stichting Focus on Education

Jacques en Marijke den Ridder
Zie ook: www.focusoneducation.nl