Stichting Focus On Education is per 1 januari 2024 gestopt.

OBS Rubenshof in actie voor medicijnen Congo.

OBS Rubenshof in actie voor medicijnen Congo

Vier gastsprekers van Stichting Focus on Education gaven op 04-02-2019 i.v.m. Derde Werelddag een workshop aan alle groepen van de OBS Rubenshofin Oosterhout. 

De workshop handelde over het grote gebrek aan goede gezondheidszorg en medicatie in Kiliba gelegen in Oost Congo, waar wij al sinds 2006 werkzaam zijn. Veel baby’s en jonge kinderen sterven in deze regio al op jonge leeftijd door het gebrek aan hygiëne, goede gezondheidszorg en het tekort aan medicijnen. 
We financierden daarom een aantal jaren geleden in Kiliba de bouw van een kleine kliniek en vaccinatieruimte, waar er regelmatig een schrijnend tekort is aan medicatie. 
OBS Rubenshof in Oosterhout heeft voor dit doel een gevarieerde en super creatieve projectweek Kunst & Cultuur georganiseerd, met daarin opgenomen een zeer geslaagde markt waarvan de opbrengst € 1010,04 is, bestemd voor de aanschaf van medicijnen voor de kliniek en vaccinatieruimte in Congo. Een prachtig bedrag dat via de inzet en het enthousiasme van leerlingen en leerkrachtenen d.m.v. een veelvoud aan activiteiten is ingezameld. 
Wij bedanken daarom, mede namens onze projectpartner Flory in Congo, alle leerlingen, hun leerkrachten en ouders voor dit prachtige bedrag.