Stichting Focus On Education is per 1 januari 2024 gestopt.

Stichting Focus on Education bestaat 10 jaar

| ‘t Carillion, 6 september 2012 | Rondom de Toren, 7 september 2012 |

Stichting Focus on Education bestaat 10 jaar! Dat is zeker een reden om bij stil te staan. We hebben in de afgelopen 10 jaar veel mooie onderwijskundige projecten mogen uitvoeren, waarbij we steeds veel hulp kregen van donateurs uit onze gemeente. Daarvoor onze oprechte dank.

Omdat organisaties als Wilde Ganzen en Impulsis, veel vertrouwen hadden (en hebben) in de projecten van onze stichting kregen we steeds aanvullende subsidies. Wilde Ganzen bijv. geeft een aanvullende premie van 55 % op het ingezamelde bedrag en dat scheelt enorm.

We hebben in die 10 jaar in totaal zo’n 25 scholen en opvanghuizen mogen bouwen en kinderen privé ondersteund zodat duizenden kinderen in India, Nepal, Sri Lanka, Gambia en Congo naar school konden en zo kans kregen op een betere toekomst. Omdat onderwijs echt helpt. We hebben hierbij steeds getracht om meer meisjes onderwijs te laten volgen; het aantal meisjes op de scholen is daardoor flink toegenomen. Ook hebben we ons gericht op voorlichting en mondiale bewustwording van de schooljeugd hier door het geven van workshops en het organiseren van sponsoracties op scholen. Een extra bedankje is op zijn plaats voor de scholen in onze gemeente die ons uitnodigden en steeds weer acties organiseerden voor onze projecten in de ontwikkelingslanden.

Al die jaren hebben we hulp op onderwijskundig gebied kunnen geven aan kinderen in achterstandsituaties in ontwikkelingslanden (straatkinderen, weeskinderen, kinderen van Dalits, kindsoldaten, kinderen met een handicap, misbruikte meisjes en vrouwen). In een enkel geval bemiddelden wij bij het opereren van kinderen die anders ten dode zouden zijn opgeschreven. Het Liliane Fonds hielp ons hierbij.

Fantastisch werk dat we met z’n allen met veel plezier hebben gedaan. Ons team is onlangs versterkt met drie jonge mensen, waarvan twee afkomstig uit onze eigen gemeente. Zie hun foto’s op onze website: www.focusoneducation.nl

Projectmedewerkster Cinderella Servranckx willen we zeker ook in de schijnwerpers plaatsen. Zij is in mei 2012 begonnen aan een ongeveer driejarige sponsorfietstocht langs al onze onderwijsprojecten in Gambia, Congo, India, Sri Lanka en Nepal. Op dit moment fietst zij door Marokko en nadert de Sahara. Een topprestatie. Zie de korte film van haar op onze website.

Ook willen we onze jongste project medewerksters niet vergeten; de zusjes Anne en Lotte Brans die al vele jaren zelfstandig grote en kleine sponsoracties organiseren. De 11 jarige Lotte heeft een boek geschreven dat op 3 oktober uitkomt en waarvan de opbrengst voor het schoolproject in Congo is. “De kikkerkoning” is bestemd voor 8 tot 11 jarigen en is te bestellen voor 5 euro via het contactformulier op onze website.

Wat fijn dat je met je stichting zoveel mensen kunt inspireren. Nogmaals hartelijk dank aan alle donateurs in onze gemeente. Wij hopen dat wij op uw hulp mogen blijven rekenen.

Wij zijn op zoek naar bedrijven in onze gemeente die een project van onze stichting willen adopteren. Als u geïnteresseerd bent kunt u bellen naar 076-5932971.