Stichting Focus On Education is per 1 januari 2024 gestopt.

20120510 - Trappen voor het goede doel

Trappen voor het goede doel

‘t Carillion, 10 mei 2012

Trappen voor het goede doel

Dertig landen, drie continenten, duizenden kilometers, één vrouw. Zondag 20 mei stapt Cinderella Servranckx, vrijwilliger bij Focus on Education, op de fiets voor een reis door Europa, Afrika en Azië. Ze zal vele duizenden kilometers trappen voor één doel: Focus on Education. Deze stichting heeft verschillende educatieve projecten in onder meer Gambia, DR Congo, India, Nepal en Sri Lanka. Onderweg bezoekt Cinderella projecten van de stichting. 

Cinderella is een ervaren wereldreiziger, ze is pas echt in haar element als ze onderweg is. Haar vorige reis, die begon in 2007, stond ook al in het teken van Focus on Education. Toen bezocht ze verschillende projecten in India. Die reis duurde twee jaar en ook deze keer is Cinderella van plan lang op pad te zijn: waarschijnlijk stapt ze pas in 2015 weer van haar fiets, het jaar waarin de Millenniumdoelen moeten zijn bereikt.

De projecten van Focus on Education dragen bij aan het halen van de Millenniumdoelen op het gebied van onderwijs, armoedebestrijding, gezondheid, voorlichting, mensenrechten en leefmilieu. Zo gaat Cinderella in DR Congo op bezoek bij een kliniek en een beroepsopleiding voor verpleegkundigen, waarvan veel studenten ex-kindsoldaten zijn. Ook wordt daar een vaccinatieruimte ingericht. In Gambia bezoekt ze een onderwijsproject in een botanische tuin. In Nepal bezoekt ze een middelbare school die de stichting heeft helpen bouwen en in India brengt ze een bezoek aan enkele scholen, een weeshuis en een opvanghuis voor misbruikte meisjes. Ze zal ook een bezoek brengen aan een onderwijsproject in Sri Lanka.

Met haar fietstocht vraagt Cinderella niet alleen aandacht voor Focus on Education en de Millenniumdoelen. Ze wil geld bij elkaar fietsen voor het goede doel. Tijdens haar trip zullen er verschillende sponsoracties zijn om daaraan te kunnen bijdragen. Nu al is het mogelijk geld te doneren via www.focusoneducation.nl of rechtstreeks op rekeningnummer 1267.61.930 t.n.v. Stichting Focus on Education. De ontwikkelingsorganisatie Wilde Ganzen zal deze actie financieel gaan ondersteunen. Voor iedere ontvangen euro gaat zij 55 eurocent toevoegen. Ook Impulsis, een samenwerkingsverband van Edukans, ICCO en Kerk in Actie zal een project in Azië financieel ondersteunen. Basisschool de Spoorzoeker uit Breda en basisschool De Zeggewijzer uit Terheijden gaan eveneens actie voeren voor projecten van Focus on Education.

De Stichting Focus on Education bestaat sinds 2002. Oprichters Jacques en Marijke den Ridder uit Terheijden begonnen al in 1996 met projecten. Inmiddels houdt de stichting zich bezig met tientallen projecten op het gebied van onderwijs, gezondheid en armoedebestrijding.

De reis van Cinderella is te volgen op haar weblog http://cyclingcindy.wordpress.com
Op de facebookpagina van de stichting facebook.com/stichtingfocusoneducation zullen haar fietservaringen en projectbezoeken worden vermeld.