Stichting Focus On Education is per 1 januari 2024 gestopt.

Het coronavirus treft ook onze projectlanden

Het coronavirus heeft de hele wereld in zijn greep: op alle continenten zijn er besmettingen vastgesteld, ook in India, Congo en Rwanda waar Focus on Education onderwijsprojecten heeft. Een humanitaire ramp die vooral de allerarmsten hard treft; niet alleen wat hun gezondheid betreft maar ook hun voedselvoorziening loopt gevaar omdat velen van hen geen inkomsten meer hebben.

De Indiase regering heeft een nationale ‘lockdown’ ingesteld tot 18 mei 2020. De scholen zijn gesloten en ook de meisjes van ons project die woonden en studeerden in Sarnath zijn op last van de regering terug gestuurd naar hun dorpen. Een aantal van hen hebben hun examens moeten afbreken en het is twijfelachtig of die examens snel kunnen worden hervat.

Ook in Kiliba in Congo zijn de problemen groot. Hier zijn de leerlingen eveneens voor een maand naar huis gestuurd, alsook in Rwanda waar de aanbouw van drie extra klaslokalen net is afgerond en iedereen zo blij was dat er weer voldoende plaats was voor alle leerlingen. Corona beïnvloedt de hele wereld en dit zal grote gevolgen hebben. Laten we hopen en bidden dat de wereld deze kwestie snel kan oplossen.