Stichting Focus On Education is per 1 januari 2024 gestopt.

blog-in-liefdevolle-herinnering1

In liefdevolle herinnering

Vanuit Sri Lanka ontvingen wij het bericht dat onze vroegere projectpartner Sita Wijenayake is overleden op 1 december 2020. Zij is 87 jaar geworden. Vanaf de start van onze werkzaamheden in Sri Lanka, in 1998, heeft zij ons geadviseerd bij de keuze van de (school)projecten en de wijze waarop wij deze projecten moesten begeleiden en controleren. Maar ze was niet alleen een wijze raadgever voor ons maar ook een moederfiguur die ons wegwijs maakte in de Sri Lankaanse gebruiken en gewoonten. Wij noemden haar dan ook liefkozend onze Sri Lankaanse moeder.

Wij zijn vaak bij haar op bezoek geweest in Galle, waar ze woonde. Samen met haar dochter Shiromi had zij daar een prachtig guesthouse in het oude gedeelte van Galle, dat is gebouwd door de Hollanders in de tijd van de VOC.

Wij hebben ruim 15 jaar samengewerkt met Sita en met haar hulp hebben we veel Sri Lankaanse kinderen kunnen helpen met het betalen van hun schoolopleidingen om hen daardoor betere kansen te geven op een goede toekomst. Prachtige herinneringen aan een bijzondere tijd en een bijzondere vrouw.

We zullen haar nooit vergeten.

Jacques en Marijke den Ridder