Stichting Focus On Education is per 1 januari 2024 gestopt.

post-mubalama-leertraject

Mubalama’s leertraject van 8 tot 21 jaar

De vlag uit bij Focus on Education voor Mubalama uit Congo.

De 8 jarige Mubalama was gedurende lange tijd het boegbeeld bij al onze acties. Pastor Flory uit Congo vertelde ons rond 2007 over zijn grote wens om naar school te gaan. Mubalama wilde dokter worden. Helaas was zijn bouwvallige school tijdens een tropische storm verwoest.
Na een gedegen onderzoek besloten we te helpen en startten vele acties, veelal op scholen in Terheijden en omgeving. Dit resulteerde uiteindelijk in de bouw van een school voor 5 tot 15 jarigen die we zelf openden in 2009.

Mubalama was een van de eerste leerlingen van de nieuwe Farm of Hope school. Zijn droom om dokter te worden bleef bestaan; er kwam ook een foto waarop hij in de naast de school gelegen kliniek doktertje speelt. Inmiddels is de kleine Mubalama uitgegroeid tot een mooie jongeman van 21 jaar, die zijn middelbare schoolopleiding met succes heeft afgerond en staatsexamen heeft gedaan. Zojuist kregen we het bericht binnen dat hij is geslaagd.

Hij kan nu een universitaire studie gaan volgen. De droom om dokter te worden leeft blijkbaar nog steeds want de studie medicijnen heeft zijn voorkeur. Daarnaast is hij is ook geïnteresseerd in de studie computertechnologie.

We zullen hem blijven volgen.